Mosselen italiaans

Mosselen Italiaans is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een heerlijke combinatie van verse mosselen, knoflook, witte wijn, tomaten en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat je met je familie en vrienden kunt delen. Hieronder volgt het recept voor Mosselen Italiaans.

Ingrediënten:

– 2 kilo verse mosselen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Verwijder de bevuilde schelpen en gooi deze weg. Spoel de mosselen af onder koud stromend water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de witte wijn, tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de mosselen toe en laat het geheel 10 minuten koken. Schud de pan af en toe om de mosselen goed te laten garen.

5. Als de mosselen open staan, is het gerecht klaar. Serveer de mosselen meteen met wat vers brood. Eet smakelijk!

Mosselen italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven