Mossel

Mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekker en voedzaam gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt bereiden. In dit recept leer je hoe je mosselen kunt koken met een heerlijke saus van knoflook, witte wijn en peterselie.

Ingrediënten:

– 2 kilo mosselen
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/4 kopje olijfolie
– 1/4 kopje peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren of beschadigde schelpen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en dek de pan af. Laat de mosselen 5-7 minuten koken, of totdat de schelpen open zijn.

5. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de mosselen meteen met wat extra peterselie en een stukje stokbrood. Geniet ervan!

Mossel

Geef een reactie

Schuiven naar boven