Moorkoppen

Moorkoppen zijn een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een luchtig, zoet gebakje dat wordt gemaakt van een deeg dat wordt gevuld met een mengsel van rozijnen, krenten, suiker en kaneel. Het is een heerlijk gebakje dat perfect is voor een kopje koffie of thee. Hieronder volgt een recept voor het maken van moorkoppen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter

– 2 eieren

– 150 gram suiker

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 100 gram rozijnen

– 100 gram krenten

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels rum

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, eieren, suiker, bakpoeder en kaneel in een kom. Kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Voeg de rozijnen, krenten, melk, rum en vanille extract toe en kneed het deeg nogmaals.

4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

5. Steek met een rond uitsteker of glas rondjes uit het deeg.

6. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de moorkoppen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

8. Laat de moorkoppen afkoelen en geniet ervan!

Moorkoppen

Geef een reactie

Schuiven naar boven