Mizuna

Mizuna is een Japanse groente die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken. Het heeft een frisse, pittige smaak en is een goede bron van vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen. In dit recept combineer je mizuna met knapperige groenten, een zoete dressing en een knapperige topping. Het resultaat is een heerlijke salade die perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 2 kopjes mizuna, gewassen en gesneden

– 1 kopje gesneden wortel

– 1 kopje gesneden komkommer

– 1 kopje gesneden rode ui

– 1/4 kopje gehakte pinda’s

– 1/4 kopje gehakte amandelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel honing

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1/2 theelepel sesamolie

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Leg de mizuna, wortel, komkommer en rode ui op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, sojasaus, honing, rijstazijn, sesamolie, zout en peper. Roer alles goed door elkaar.

3. Bak de groenten in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Verdeel de groenten over twee borden. Bestrooi met de gehakte pinda’s en amandelen.

5. Serveer de salade warm of koud. Geniet ervan!

Mizuna

Geef een reactie

Schuiven naar boven