Mispel

Mispel is een heerlijke, zoete vrucht die vaak wordt gebruikt in desserts. Het is een leuke manier om je maaltijd af te sluiten met een smaakvolle traktatie. In dit recept maken we gebruik van mispel om een heerlijke taart te maken. De taart is licht, luchtig en heerlijk zoet. Het is een perfecte afsluiter voor een maaltijd of een lekkere snack.

Ingrediënten:

– 2 kopjes mispel, geschild en in stukjes gesneden
– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Vet een 9-inch springvorm in met boter.

3. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

4. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en klop tot het mengsel licht en luchtig is.

5. Voeg de melk en vanille-extract toe aan het boter-suiker mengsel en klop tot het goed gemengd is.

6. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suiker mengsel en meng tot een glad deeg.

7. Voeg de mispel toe aan het deeg en meng tot het goed gemengd is.

8. Giet het deeg in de springvorm en bak in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

9. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Mispel

Geef een reactie

Schuiven naar boven