Misosoep

Misosoep is een traditionele Japanse soep die wordt gemaakt met misopasta, een zoute, donkerbruine pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De soep is een van de meest populaire gerechten in Japan en wordt vaak gegeten als ontbijt of lunch. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hier volgt een recept voor misosoep.

Ingrediënten:

– 4 kopjes kippenbouillon

– 2 eetlepels misopasta

– 1 kleine ui, fijngesneden

– 1 kleine wortel, in dunne plakjes

– 1/2 kopje sojabonen, geweekt

– 1/2 kopje shiitake-paddenstoelen, in dunne plakjes

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel rijstwijnazijn

– 1/2 theelepel suiker

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel gemberpoeder

– 1/4 theelepel sesamolie

– 1/4 theelepel chilipeper

– 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de misopasta toe en roer goed om te combineren.

3. Voeg de ui, wortel, sojabonen en shiitake-paddenstoelen toe en kook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de sojasaus, rijstwijnazijn, suiker, zout, gemberpoeder, sesamolie, chilipeper en koriander toe en roer goed om te combineren.

5. Laat de soep nog 5 minuten koken.

6. Serveer de misosoep warm met extra koriander als garnering.

Misosoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven