Miso ramen

Miso ramen is een heerlijke Japanse noodle soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een smaakvolle combinatie van miso, sojasaus, gember, knoflook en andere smaakmakers. De basis van de soep is een kippenbouillon, maar je kunt ook andere bouillons gebruiken. De ramen wordt geserveerd met verschillende toppings, zoals gebakken ui, geroosterde sesamzaadjes, gebakken ei, gedroogde nori, gesneden groenten en gebakken tofu. Hieronder volgt een recept voor miso ramen.

Ingrediënten:

– 4 kopjes kippenbouillon

– 2 eetlepels miso

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 2 eetlepels sesamolie

– 200 gram ramen noodles

– 2 eetlepels gebakken ui

– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

– 2 gebakken eieren

– 2 gedroogde nori vellen

– 1 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld wortel, ui, paprika, champignons)

– 200 gram gebakken tofu

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.

2. Voeg de miso, sojasaus, gemberpoeder, knoflookpoeder en sesamolie toe en roer goed.

3. Voeg de ramen noodles toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Voeg de gebakken ui, geroosterde sesamzaadjes, gebakken eieren, gedroogde nori vellen, gesneden groenten en gebakken tofu toe en roer goed.

5. Laat de soep nog 5 minuten koken.

6. Serveer de miso ramen met de toppings naar keuze.

Eet smakelijk!

Miso ramen

Geef een reactie

Schuiven naar boven