Mini beef wellington

Mini Beef Wellington is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Het is een klassiek gerecht dat bestaat uit een kleine portie rundvlees, gewikkeld in een korst van bladerdeeg. Deze korst wordt gevuld met een mengsel van champignons, ui, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat zowel smakelijk als visueel aantrekkelijk is. Hieronder volgt het recept voor Mini Beef Wellington.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram champignons, fijngehakt
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook en champignons toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het gehakt gedurende 5 minuten, of totdat het gaar is.

4. Voeg de Worcestershire saus, tomatenpuree, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe aan het gehaktmengsel en roer goed om. Laat het mengsel afkoelen.

5. Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

6. Leg het tweede vel bladerdeeg bovenop het gehaktmengsel en druk de randen goed aan.

7. Bak de Mini Beef Wellington gedurende 20 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.

8. Serveer de Mini Beef Wellington warm.

Mini beef wellington

Geef een reactie

Schuiven naar boven