Minestronesoep

Minestronesoep is een heerlijke Italiaanse soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. Deze versie is een heerlijke combinatie van groenten, bonen en pasta. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes

– 1 stengel bleekselderij, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kidneybonen, uitgelekt

– 1 blik mais

– 1 liter groentebouillon

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 100 gram macaroni

– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

2. Voeg de wortel, bleekselderij, tomatenblokjes, kidneybonen, mais, groentebouillon, oregano, basilicum, rozemarijn, zout en peper toe en breng aan de kook.

3. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de macaroni toe en kook nog eens 10 minuten.

5. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Minestronesoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven