Minestrone soep

Minestrone soep is een klassieke Italiaanse soep die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame soep die gemakkelijk te maken is. Deze versie van minestrone soep is gevuld met groenten, bonen en pasta en is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 blik kidneybonen, uitgelekt

– 1 blik mais

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 4 koppen kippenbouillon

– 1 kop dikke macaroni

– 1/4 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is.

2. Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, mais, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten koken.

4. Voeg de macaroni toe en kook nog eens 10 minuten.

5. Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Minestrone soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven