Miljuschka

Miljuschka is een traditionele Nederlandse taart die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een heerlijke, zoete taart die gemaakt wordt met een kruimelige bodem, een laag van zoete appelmoes en een laag van romige custard. Deze taart is een echte klassieker en een favoriet bij veel Nederlanders. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijke miljuschka.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 250 gram boter
– 2 eieren
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels vanille extract
– 2 appels
– 500 ml melk
– 2 eetlepels maizena
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, eieren, suiker, bakpoeder, kaneel en vanille extract in een kom tot een kruimelig deeg.

3. Vet een springvorm in en druk het deeg aan in de vorm.

4. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Verdeel de stukjes over het deeg.

5. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten.

6. Verwarm de melk in een pan en voeg de maizena, suiker en vanille extract toe. Roer goed totdat het een dikke custard is.

7. Giet de custard over de taart en laat afkoelen.

8. Serveer de miljuschka met een bolletje vanille ijs.

Miljuschka

Geef een reactie

Schuiven naar boven