Mihoen is een heerlijk Aziatisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van vermicelli-noodles, groenten, kruiden en een lekkere saus. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die vol smaak zit. Hieronder volgt een recept voor mihoen.
Ingrediënten:
– 200 gram vermicelli-noodles
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in dunne reepjes
– 1 wortel, in dunne plakjes
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
– 1 eetlepel geroosterde pinda’s
– 2 eetlepels koriander, fijngesneden
Bereidingswijze:
1. Kook de vermicelli-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, paprika en wortel toe en bak de groenten 2-3 minuten.
3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en zout toe en roer goed.
4. Voeg de vermicelli-noodles toe en roerbak nog 2-3 minuten.
5. Voeg de sesamzaadjes, pinda’s en koriander toe en roerbak nog 1 minuut.
6. Serveer de mihoen direct.