Mie kip

Mie kip is een heerlijke, eenvoudige maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een gerecht dat veel Aziatische culturen delen, en het is een favoriet bij veel mensen. Het is een gerecht dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak, en het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken. Hier is een recept voor mie kip dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels maïzena
– 2 eetlepels kippenbouillon
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kippenbouten in kleine stukjes.

3. Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, knoflookpoeder, gemberpoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de kippenstukjes toe aan de marinade en meng goed. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

5. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

6. Voeg de kip toe aan de pan en bak de kip aan beide kanten goudbruin.

7. Voeg de bloem, maïzena, kippenbouillon en water toe aan de pan en roer goed.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten koken.

9. Verdeel de kip over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kip in de oven gedurende 15 minuten.

10. Serveer de mie kip met rijst of noodles.

Mie kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven