Mezzelune

Mezzelune is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit halve maanvormige ravioli gevuld met een heerlijke vulling. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept gebruiken we een vulling van ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden.

Ingrediënten:

– 500 gram mezzelune
– 500 gram ricotta
– 200 gram spinazie
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 2 teentjes knoflook
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

3. Voeg de spinazie toe en bak deze gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

4. Voeg de ricotta toe en roer goed door. Laat de vulling afkoelen.

5. Leg de mezzelune op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Verdeel de ricotta-spinazievulling over de mezzelune.

7. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

8. Bak de mezzelune gedurende 15 minuten in de oven.

9. Serveer de mezzelune warm met een salade.

Mezzelune

Geef een reactie

Schuiven naar boven