Mexicaanse bonenschotel

Deze mexicaanse bonenschotel is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen, met bonen, kruiden, groenten en kaas. Het is een geweldige manier om je familie te verrassen met een lekkere maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 blikken kidneybonen, uitgelekt
– 1 ui, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika, tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano en zout toe. Roer goed om en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kidneybonen toe en roer goed om. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het bonenmengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Bak de bonenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

7. Serveer de bonenschotel met een frisse salade.

Mexicaanse bonenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven