Mexicaans kip

Mexicaanse kip is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een geweldige manier om je familie te verrassen met een lekkere maaltijd. Deze Mexicaanse kip is gevuld met kruiden, groenten en kaas, waardoor het een heerlijke, smaakvolle maaltijd is. Hieronder volgt het recept voor Mexicaanse kip.

Ingrediënten:

– 4 kippenborstfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje maïs
– 1 blikje kidneybonen
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel cayennepeper
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika, maïs, kidneybonen, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, cayennepeper, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.

4. Leg de kippenborstfilets in een ovenschaal en giet het groentemengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas.

5. Bak de kip in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kip gaar is.

6. Serveer de Mexicaanse kip met rijst of salade. Geniet ervan!

Mexicaans kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven