Met zalm en rijst

Dit is een heerlijk recept voor zalm en rijst. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. De zalm is gebakken in een kruidige marinade en de rijst is gekookt in een kruidige bouillon. Het is een heerlijk, gezond en smakelijk gerecht dat je zeker eens moet proberen.

Ingrediënten:

– 2 koppen rijst
– 2 zalmfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 koppen kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Meng de citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom en bestrijk de zalmfilets hiermee.

4. Bak de zalmfilets in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan.

6. Voeg de rijst toe en kook de rijst gedurende 15-20 minuten.

7. Serveer de zalmfilets met de rijst.

Eet smakelijk!

Met zalm en rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven