Met zalm en broccoli

Met deze heerlijke combinatie van zalm en broccoli kun je een gezonde en smakelijke maaltijd maken. De zalm is een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren, terwijl de broccoli een goede bron van vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen is. Deze maaltijd is eenvoudig te bereiden en is een geweldige optie voor een gezonde lunch of diner.

Ingrediënten:

– 2 porties zalmfilet
– 2 kopjes broccoli, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de zalm met de knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper.

4. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zalm gaar is.

5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli gedurende 5-7 minuten, of totdat deze gaar is.

6. Giet de broccoli af en voeg het citroensap toe.

7. Serveer de zalm met de broccoli en geniet ervan!

Met zalm en broccoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven