Met wortels en rijst

Met wortels en rijst maak je een heerlijke, gezonde maaltijd. Deze combinatie is een goede bron van vezels, vitamines en mineralen. In dit recept worden de wortels geroosterd met kruiden en de rijst gekookt met kruiden en knoflook. Het resultaat is een smaakvolle, voedzame maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram wortels, geschild en in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 kopje rijst
– 2 kopjes water
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de wortelplakjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Bestrooi met de komijnpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout.

4. Rooster de wortels in de oven gedurende 20 minuten.

5. Breng intussen de rijst en het water aan de kook in een pan.

6. Voeg de boter toe en laat de rijst op laag vuur garen gedurende 15 minuten.

7. Serveer de geroosterde wortels met de gekookte rijst.

Eet smakelijk!

Met wortels en rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven