Met venkelknol

Venkelknol is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen aan een gerecht kan toevoegen. In dit recept gebruiken we de venkelknol om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de knapperige venkelknol, de zoete aardappel en de smaakvolle kaas maakt dit een heerlijk gerecht. Dit recept is eenvoudig te maken en is een perfecte maaltijd voor de hele familie.

Ingrediënten:

– 2 grote venkelknollen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, oregano, rozemarijn)
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/2 kop melk
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de venkelknollen en aardappelen in een ovenschaal.

3. Voeg de olijfolie, kruiden, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Voeg de geraspte kaas en melk toe en meng alles goed.

5. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de venkelknollen en aardappelen gaar zijn.

6. Serveer de ovenschotel warm.

Met venkelknol

Geef een reactie

Schuiven naar boven