Met vega kipstukjes

Dit recept is een heerlijke, gezonde en veganistische maaltijd. De vega kipstukjes zijn gemaakt van sojabonen en zijn gekruid met kruiden en specerijen. Ze zijn lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Serveer de kipstukjes met een salade of een andere groente en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 200 gram sojabonen
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Laat de sojabonen een nacht weken in koud water.

2. Spoel de sojabonen af en laat ze uitlekken.

3. Doe de sojabonen in een blender en mix tot een glad mengsel.

4. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en mix tot een glad mengsel.

5. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie.

6. Neem een lepel van het mengsel en vorm er kleine kipstukjes van.

7. Bak de kipstukjes in de koekenpan goudbruin.

8. Serveer de kipstukjes met een salade of een andere groente.

Met vega kipstukjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven