Met varkenshaas

Varkenshaas is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de varkenshaas gebakken in een heerlijke saus van knoflook, olijfolie, citroensap en kruiden. Het resultaat is een sappig stuk vlees met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 4 varkenshaasjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bestrijk de varkenshaasjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasjes aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de knoflook, citroensap, oregano, tijm en rozemarijn toe aan de pan en roer goed door.

5. Breng de saus aan de kook en laat het vlees nog 5 minuten bakken.

6. Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en giet de saus erover.

7. Zet de schaal in de oven en bak het vlees in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de varkenshaas met de saus en aardappelpuree of rijst.

Met varkenshaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven