Met tzatziki

Tzatziki is een Grieks gerecht dat bestaat uit yoghurt, komkommer, knoflook en olijfolie. Het is een heerlijke, frisse salade die perfect is als bijgerecht of als dip voor geroosterd brood. Het is eenvoudig om te maken en het is een geweldige manier om verse ingrediënten te combineren. Hier is een recept voor tzatziki dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram Griekse yoghurt

– 1 komkommer, geraspt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel dille, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de yoghurt, geraspte komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap en dille in een kom.

2. Breng op smaak met zout en peper.

3. Laat de tzatziki minstens een uur staan in de koelkast om de smaken te laten intrekken.

4. Serveer de tzatziki als bijgerecht of als dip voor geroosterd brood.

Met tzatziki

Geef een reactie

Schuiven naar boven