Met tortellini

Tortellini is een heerlijk Italiaans gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we een saus van tomaten, knoflook en basilicum om de tortellini mee te bedekken. Deze saus is eenvoudig te maken en geeft de tortellini een heerlijke smaak. Om het gerecht af te maken, voegen we wat geraspte kaas toe. Dit recept is een geweldige manier om een snel en smakelijk gerecht op tafel te zetten.

Ingrediënten:

– 500 gram tortellini
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Giet de tortellini af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel de tortellini over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer direct.

Met tortellini

Geef een reactie

Schuiven naar boven