Met tempeh

Tempeh is een veelzijdig ingrediënt dat een heerlijke smaak en textuur aan gerechten kan toevoegen. Het is een plantaardig product dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen en is een goede bron van eiwitten, vezels en vitamines. In dit recept wordt tempeh gebruikt om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 250 gram tempeh
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje tomatenpuree
– 1/2 kopje water
– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de tempeh in kleine blokjes en leg ze op een bakplaat. Bak de tempeh in de oven gedurende 15 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, water en gehakte peterselie toe en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten koken.

5. Voeg de gebakken tempeh toe en roer goed. Laat het mengsel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de tempeh met rijst of een andere aardappelgerecht.

Met tempeh

Geef een reactie

Schuiven naar boven