Met spliterwten

Spliterwten zijn een heerlijke, veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden spliterwten gebakken met knoflook, ui en kruiden voor een smaakvolle, gezonde maaltijd. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer de spliterwten met een salade of een stukje vlees voor een complete maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram spliterwten
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de spliterwten toe. Kook de spliterwten gedurende 5 minuten. Giet de spliterwten af en laat ze afkoelen.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 3 minuten.

4. Voeg de spliterwten toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en bak de spliterwten nog eens 5 minuten.

6. Verdeel de spliterwten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de spliterwten gedurende 15 minuten.

7. Serveer de spliterwten met een salade of een stukje vlees.

Met spliterwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven