Met spitskool en gehakt

Spitskool met gehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De smaak van de spitskool wordt versterkt door de gehaktballetjes en de knapperige groenten. Dit recept is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 grote spitskool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de spitskool in dunne reepjes en de uien in kleine stukjes.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de uien en knoflook aan.

4. Voeg de spitskool toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in 10 minuten gaar.

7. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak het gerecht in 20 minuten gaar.

9. Serveer de spitskool met gehakt met een frisse salade.

Met spitskool en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven