Met sperziebonen en gehakt

Sperziebonen met gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een heerlijke combinatie van gezonde groenten en eiwitrijk gehakt. De sperziebonen zorgen voor een frisse smaak en het gehakt maakt het gerecht heerlijk vol van smaak. Dit recept is een echte aanrader voor een gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram sperziebonen
– 500 gram gehakt
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Breng op smaak met zout en peper.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en tijm toe en roer goed door.

6. Voeg de sperziebonen toe en roer goed door.

7. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de sperziebonen met gehakt met een frisse salade.

Met sperziebonen en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven