Met snijbonen

Snijbonen zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden de snijbonen gebakken met knoflook, ui en paprika. Het resultaat is een smaakvolle, knapperige bijgerecht dat perfect past bij een aantal verschillende hoofdgerechten.

Ingrediënten:

– 500 gram snijbonen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de snijbonen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

4. Voeg de snijbonen toe en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de groenten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de groenten gedurende 15 minuten.

6. Serveer de gebakken snijbonen als bijgerecht.

Met snijbonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven