Met slavink

Slavinken zijn een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Slavinken zijn kleine, gevulde worstjes die worden gebakken in een pan of in de oven. Ze zijn heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke slavink kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel bloem
– 1/2 kopje melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng het gehakt, ei, ui, knoflook, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

3. Verwarm de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.

4. Voeg het gehaktmengsel toe en bak het gehakt tot het gaar is.

5. Voeg de bloem toe en roer goed.

6. Voeg de melk toe en roer tot een glad mengsel.

7. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en vorm er slavinken van.

8. Leg de slavinken op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de slavinken in de oven gedurende 20 minuten.

10. Serveer de slavinken met aardappelpuree en groenten.

Met slavink

Geef een reactie

Schuiven naar boven