Met rosti

Rosti is een klassiek Zwitsers gerecht dat bestaat uit aardappelen die worden gebakken tot een knapperige, goudbruine korst. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je een perfecte rosti maakt met een knapperige korst en een zachte, smeuïge binnenkant.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels fijngehakte bieslook

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Instructies:

1. Schil de aardappelen en rasp ze met een kaasschaaf.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de geraspte aardappelen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.

4. Bak de aardappelen gedurende 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Voeg de fijngehakte kruiden toe en bak nog een paar minuten.

6. Verdeel de aardappelen over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

7. Serveer de rosti warm.

Met rosti

Geef een reactie

Schuiven naar boven