Met risottorijst

Risotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat je met verschillende ingrediënten kunt maken. In dit recept maken we een heerlijke risotto met risottorijst, groenten en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram risottorijst
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in blokjes
– 2 stengels bleekselderij, in blokjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml groentebouillon
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de wortel, bleekselderij, courgette en tomaat toe en bak deze 5 minuten mee.

3. Voeg de risottorijst toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg de laurierblaadjes, groentebouillon en zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat de risotto 15 minuten zachtjes koken, of totdat de rijst gaar is.

6. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer direct.

Eet smakelijk!

Met risottorijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven