Met ravioli

Ravioli met spinazie en ricotta is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Deze ravioli is gevuld met een romige ricotta-spinazie vulling en geserveerd met een knapperige salade. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram verse ravioli
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 250 gram verse spinazie
– 250 gram ricotta
– 1 eetlepel citroensap
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 theelepel gedroogde oregano
– 1/4 theelepel gedroogde basilicum
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de ravioli toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.

3. Voeg de spinazie toe en bak nog 2 minuten.

4. Voeg de ricotta, citroensap, zout, peper, oregano en basilicum toe en roer goed door. Laat nog 2 minuten zachtjes koken.

5. Giet de ravioli af en voeg toe aan de pan met de ricotta-spinazie vulling. Roer goed door en verwarm nog 2 minuten.

6. Serveer de ravioli met de ricotta-spinazie vulling en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Met ravioli

Geef een reactie

Schuiven naar boven