Met ragout

Ragout is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken met een paar ingrediënten. Het is een gerecht dat je kunt variëren met verschillende groenten en vlees. In dit recept maken we een ragout met kip, champignons en uien. Het is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 250 gram champignons
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1/2 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi de kip met paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.

3. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

4. Voeg de champignons toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn.

5. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en kippenbouillon toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de gebakken kip toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de ragout met rijst of aardappelpuree.

Met ragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven