Met puntpaprika en kip

Dit recept is een heerlijke combinatie van kip en puntpaprika. De kip wordt gebakken in een kruidige saus met knoflook, paprika en tomatenpuree. De puntpaprika wordt gebakken met knoflook en ui, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. De kip en puntpaprika worden geserveerd met rijst of aardappelpuree. Dit recept is een eenvoudige maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 puntpaprika’s
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilets in blokjes en bestrooi met zout en peper.

3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes aan beide kanten goudbruin.

4. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en een scheutje water toe en roer goed door.

6. Laat de saus zachtjes pruttelen terwijl je de puntpaprika’s schoonmaakt en in blokjes snijdt.

7. Voeg de puntpaprika toe aan de saus en roer goed door.

8. Verdeel de kip en puntpaprika over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kip en puntpaprika in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Serveer de kip en puntpaprika met rijst of aardappelpuree.

Met puntpaprika en kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven