Met pruimen

Pruimen zijn een heerlijk fruit dat veelzijdig is en kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept maken we een heerlijke pruimencake met een krokante korst en een zachte, zoete vulling. De pruimen geven de cake een heerlijke, zoete smaak en een mooie, diepe kleur. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om van deze heerlijke vrucht te genieten.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 kopje melk
– 2 kopjes pruimen, gehalveerd en ontpit

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Voeg de gesmolten boter, suiker, eieren en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.

4. Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag.

5. Voeg de pruimen toe en meng goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geniet van je heerlijke pruimencake!

Met pruimen

Geef een reactie

Schuiven naar boven