Met mozzarella en tomaat

Mozzarella en tomaat is een klassieke combinatie die al jarenlang wordt gebruikt in Italiaanse gerechten. Deze combinatie is eenvoudig te bereiden en heeft een heerlijke smaak. In dit recept maken we gebruik van verse mozzarella en tomaat, wat resulteert in een heerlijke salade die perfect is als bijgerecht of als voorgerecht.

Ingrediënten:

– 2 tomaten, in plakjes gesneden

– 200 gram mozzarella, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel balsamicoazijn

– 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes tomaat en mozzarella op een ovenschaal.

3. Bestrijk de plakjes met olijfolie en balsamicoazijn.

4. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

5. Bak de plakjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de mozzarella gesmolten is.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi met de fijngehakte basilicum.

7. Serveer de salade warm of koud.

Met mozzarella en tomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven