Met mihoen

Mihoen is een heerlijk Aziatisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van mihoen, groenten, kruiden en sauzen die samen een smaakvolle maaltijd vormen. In dit recept gebruiken we kip, maar je kunt ook andere vlees- of vissoorten gebruiken. De saus is een combinatie van sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker. Dit recept is een geweldige manier om een smaakvolle maaltijd te maken die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 250 gram mihoen
– 2 kipfilets, in blokjes gesneden
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel oestersaus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook en kip toe en bak deze ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de paprika toe en bak deze nog 2 minuten.

4. Voeg de sojasaus, oestersaus, sesamolie, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de gekookte mihoen toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten bakken.

6. Serveer de mihoen met de geroosterde sesamzaadjes erover.

Met mihoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven