Met libanees brood

Libanees brood is een heerlijk, knapperig brood dat een lekkere smaak heeft. Het is een perfecte snack of maaltijd voor elke gelegenheid. In dit recept leer je hoe je heerlijk Libanees brood kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels sesamzaad

– 2 eetlepels zonnebloempitten

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Voeg de sesamzaadjes en zonnebloempitten toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Laat het deeg een uur rusten in een kom met een doek eroverheen.

6. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

7. Leg de plakken op een met bloem bestoven bakplaat.

8. Bak het brood in een oven op 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten.

9. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

Geniet van je heerlijke Libanees brood!

Met libanees brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven