Met lekkerbekjes

Lekkerbekjes zijn een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. In dit recept gebruiken we bloem, eieren, melk, boter, zout en bakpoeder om de lekkerbekjes te maken. Deze lekkere snack is perfect als tussendoortje of als aanvulling op een maaltijd. Laat je fantasie de vrije loop en voeg wat extra ingrediënten toe om je lekkerbekjes nog lekkerder te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 50 gram boter
– 1 theelepel zout
– 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem, zout en bakpoeder in een kom en meng goed.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan het bloemmengsel.

4. Klop de eieren los met de melk en voeg dit toe aan het bloemmengsel.

5. Kneed het deeg goed tot een soepel deeg.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

7. Steek met een koekvormpje lekkerbekjes uit het deeg.

8. Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de lekkerbekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.

10. Laat de lekkerbekjes afkoelen en geniet ervan!

Met lekkerbekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven