Met lamsgehakt

Lamsgehakt is een heerlijke manier om een smakelijke maaltijd te bereiden. Het is een veelzijdige vleessoort die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we lamsgehakt om een heerlijke maaltijd te maken met een combinatie van kruiden, groenten en aardappelen. Het resultaat is een smakelijke, gezonde maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsgehakt

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes

– 2 aardappelen, in blokjes

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortels, bleekselderij en aardappelen toe. Bak de groenten en aardappelen ongeveer 5 minuten.

3. Voeg het lamsgehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

5. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het gehakt en de groenten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het geheel ongeveer 20 minuten.

8. Serveer de lamsgehakt met groenten met een salade of een andere bijgerecht naar keuze.

Met lamsgehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven