Met kurkuma

Kurkuma is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in de Indiase keuken. Het is een krachtige anti-inflammatoire en heeft veel gezondheidsvoordelen. Het is een veelzijdig kruid dat kan worden gebruikt in veel verschillende gerechten. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke kurkuma-curry.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kopje kokosmelk
– 1 kopje water
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en chili poeder toe en bak ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de kurkuma toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en water toe en breng aan de kook.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout.

7. Serveer met rijst of naanbrood.

Met kurkuma

Geef een reactie

Schuiven naar boven