Met kool

Kool is een veelzijdige groente die een heerlijke smaak heeft en een goede bron van vezels, vitamine C en K is. Het is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met een gezonde dosis voedingsstoffen. In dit recept maken we een heerlijke koolstoofpot met kip, uien, knoflook en kruiden. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gesneden kool
– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kip toe en bak tot het gaar is.

4. Voeg de kool, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om alles te combineren.

5. Laat het geheel 10 minuten sudderen, of tot de kool gaar is.

6. Serveer de koolstoofpot met rijst of aardappelen. Geniet ervan!

Met kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven