Met kimchi

Kimchi is een Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, zoals kool, wortelen en knoflook. Het is een heerlijk, pittig gerecht dat een grote variëteit aan smaken en texturen biedt. In dit recept maken we kimchi met kool, knoflook, gember, chilipepers en andere smaakmakers. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kool, in dunne reepjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels gember, fijngehakt
– 2 eetlepels gochujang (Koreaanse chilipeperpasta)
– 2 eetlepels rijstazijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels sesamolie
– 2 eetlepels zout

Bereidingswijze:

1. Meng de kool, knoflook, gember, gochujang, rijstazijn, suiker, sesamolie en zout in een grote kom.

2. Meng alles goed door elkaar en kneed het met je handen totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Laat de kimchi minstens een uur staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

4. Verdeel de kimchi over schone, droge glazen potten en sluit de potten goed af.

5. Laat de kimchi minstens twee dagen staan voordat je het eet, zodat het voldoende tijd heeft om te fermenteren.

6. Geniet van je zelfgemaakte kimchi!

Met kimchi

Geef een reactie

Schuiven naar boven