Met karbonade

Karbonade met aardappelen en groenten is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. De karbonade wordt gebakken in een pan met wat olie en kruiden, en wordt geserveerd met aardappelen en groenten. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 4 karbonades
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 geschilde aardappelen, in blokjes
– 1 ui, in ringen
– 1 paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.

3. Voeg de karbonades toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

4. Bestrooi de karbonades met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

5. Voeg de aardappelblokjes, uiringen, paprikablokjes en tomatenblokjes toe en bak alles nog 5 minuten.

6. Verplaats de inhoud van de pan naar een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

7. Bak het gerecht in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de karbonade met aardappelen en groenten.

Met karbonade

Geef een reactie

Schuiven naar boven