Met kapucijners

Kapucijners met spek is een heerlijk, eenvoudig en smakelijk recept dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Het is een klassieker uit de Nederlandse keuken die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van kapucijners, spek, uien en knoflook. De kapucijners worden gekookt in een bouillon van kruiden en specerijen, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Dit recept is een echte aanrader voor iedereen die van een lekker, eenvoudig en smakelijk gerecht houdt.

Ingrediënten:

– 500 gram kapucijners
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram spek, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels koriander
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

2. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.

3. Voeg de kapucijners toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kruiden en specerijen toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg vervolgens genoeg water toe om de kapucijners te bedekken en breng het geheel aan de kook.

6. Laat de kapucijners op middelhoog vuur zachtjes koken tot ze gaar zijn.

7. Serveer de kapucijners met spek warm met wat brood.

Met kapucijners

Geef een reactie

Schuiven naar boven