Met kaas

Kaas is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. Of je nu een kaasfondue, een kaasplank of een kaasgerecht maakt, het is een lekker en smakelijk ingrediënt. Hier is een recept voor een heerlijke kaasgerecht dat je zeker zal genieten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

– 1/4 theelepel gedroogde tijm

– 1/4 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/2 kopje geraspte kaas

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

– 1/2 kopje geraspte mozzarella kaas

– 1/4 kopje fijngehakte verse basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht is. Voeg de knoflook, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

2. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon en witte wijn toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten koken.

3. Voeg de geraspte kaas, Parmezaanse kaas en mozzarella kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

4. Voeg de fijngehakte basilicum toe en roer om te combineren.

5. Serveer het gerecht warm met een stukje vers brood.

Met kaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven