Met groene pesto

Groene pesto is een heerlijke saus die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Het is een klassieker die je kunt gebruiken om je maaltijden een extra smaakboost te geven. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke groene pesto kunt maken met verse ingrediënten. Je kunt de pesto gebruiken als dip, als saus voor pasta of als smaakmaker voor andere gerechten. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
– 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut.

3. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze 1 minuut.

4. Voeg de Parmezaanse kaas, basilicum, peterselie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat de saus afkoelen en pureer deze met een staafmixer tot een gladde saus.

6. Serveer de pesto bij pasta, als dip of als smaakmaker voor andere gerechten.

Met groene pesto

Geef een reactie

Schuiven naar boven