Met gierst

Gierst is een heerlijk, veelzijdig ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept combineer je gierst met groenten en kruiden om een smaakvolle maaltijd te maken. Het is een gezonde, voedzame maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gierst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 kopjes groentebouillon
– 1 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de paprika’s, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de gierst toe en roer goed om.

4. Voeg de groentebouillon en het water toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

6. Serveer de gierst met groenten warm.

Met gierst

Geef een reactie

Schuiven naar boven