Met erwten

Erwtensoep is een klassiek Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke erwtensoep kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels peterselie
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de uien en wortels aan.

2. Voeg de erwten, aardappelen, laurierblaadjes, kruidnagel, tijm en peterselie toe en roer goed.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat de erwten gaar zijn.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de erwtensoep met een stukje stokbrood.

Met erwten

Geef een reactie

Schuiven naar boven